Nieuws

Analisten kwaad op misdragende supporters: 'Blijf met je poten van spelers af'

Analisten kwaad op misdragende supporters: 'Blijf met je poten van spelers af'

01-05-2022 23:30

De analisten van Studio Voetbal zijn het er unaniem over eens: het wangedrag van supporters in de Nederlandse voetbalstadions moet stoppen. Zaterdag was het wederom raak bij Heracles Almelo - FC Twente (1-1) toen Vaclav Cerny van de Tukkers door een 'fan' van de thuisploeg in zijn gezicht werd geslagen.

Ibrahim Afellay wordt gevraagd of dergelijke taferelen hem nog verrassen. "Nee. Tegenwoordig sta je nergens meer van te kijken", vertelt de oud-international in het praatprogramma. "We hebben allemaal emoties, maar ik vind wel dat je met je poten van spelers af moet blijven."

Bram van Polen, aanwezig als gast in het programma deelt die lezing. "Het wordt steeds gekker", zegt de PEC Zwolle-captain. "Het is het hele seizoen alweer raak sinds supporters terug het stadion in mogen. Ze gooien van alles, dit is wel het ultieme dat je mee kan maken. Zo'n gozer moet je levenslang schorsen."

De enquête die Studio Voetbal aan zijn kijkers voorlegde, weerspiegelt dat de kijker er net zo over denkt als de heren analisten: maar liefst 92 procent van de ondervraagden is het eens met de stelling om de 'fan' die zich misdroeg een levenslang stadionverbod op te leggen.

"Hij is al gearresteerd. Het is een kwestie van een straf opleggen", vindt NOS-commentator Arno Vermeulen. "We moeten die gekte indammen, anders denkt iedereen maar dat het normaal is. Dat je als volwassen even een keekie kan geven. Dus straffen en er bovenop blijven zitten. Anders wordt het alleen maar erger."