Breaking news

Liverpool komt niet in de problemen tegen Newcastle en voert druk op City op

Liverpool komt niet in de problemen tegen Newcastle en voert druk op City op

30-04-2022 15:23 Laatste update: 15:26

Liverpool heeft gedaan wat het moest doen in de race om de Premier League-titel door met 0-1 te winnen bij Newcastle United. In aanloop naar de tweede halve finale spaarde Jurgen Klopp Mohammed Salah, Trent Alexander-Arnold, Thiago Alcantara en Fabinho, wat uiteindelijk een goede keuze bleek: The Reds kwamen niet tot nauwelijks in de problemen. 

De eerste drie kwartier waren vooral erg fel van beide kanten. Voetballend kwam het duel wat lastig op gang, maar het waren de bezoekers die na een kleine twintig minuten de ban braken. Na een leep steekpassje van Diogo Jota was het Naby Keita die de openingstreffer voor zijn rekening nam. De Guinees voetballer slalombde langs Martin Drubravka en wist daarna beheerst af te ronden: 0-1.

Tien minuten later kreeg Sadio Mané na een snelle uitbraak de uitgelezen kans om de score te verdubbelen, maar de Senegalees schoot te slap in waardoor Dubravka makkelijk kon rapen. Net voor rust leek Newcastle de stand gelijk te trekken. Een blik op de beelden veraadde alleen dat Miguel Almirón een dikke meter buitenspel stond, waardoor het feest niet doorging voor The Magpies.

In de tweede helft volgde hetzelfde spelbeeld. Liverpool drong aan, maar tot echt veel grote kansen kwam het niet. Na ruim een uur spelen kreeg Mané wel een reuzenkans om de wedstrijd in het slot te gooien. Na goed doorkomen van Joe Gomez mikte de aanvaller de bal vanaf vijf meter afstand naast. Met de minimale voorsprong was Liverpool-manager Jürgen Klopp er niet gerust op, waardoor Mohammed Salah en Fabinho in de ploeg kwamen. Met de Egyptenaar in de ploeg werd er gelijk het nodige gevaar gesticht, maar tot meer treffers kwam het niet. 

Liverpool pakt drie belangrijke punten in de race om de Premier League-titel en voert na vanmiddag de ranglijst aan. Er bestaat een grote kans dat dit van tijdelijke duur is, aangezien concurrent Manchester City later deze zaterdag (18.30) in actie komt tegen Leeds United. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!