Nieuws

Slot deelt al glimlachend sneer uit aan KNVB: 'Gelukkig zijn we zondag vrij'

Slot deelt al glimlachend sneer uit aan KNVB: 'Gelukkig zijn we zondag vrij'

29-04-2022 10:59 Laatste update: 11:41

Feyenoord boekte donderdagavond een knappe 3-2 zege in de halve finale van de Conference League tegen Olympique Marseille. Tot ongenoegen van trainer Arne Slot moet de Stadionclub zondag 'gewoon' spelen tegen Fortuna Sittard. De oefenmeester had liever meer rust gehad en tijd om zich voor te bereiden op de return.

Een trotse Slot staat na afloop van het duel voor de camera van ESPN. "Je moet twee keer op de toppen van je kunnen spelen en dan is het ook nog maar kijken of je door kunt komen", analyseert hij de wedstrijd voor de betaalzender. "Dat is één keer gelukt. Het is heel fijn dat je wint. Het is ook een geluk dat uitdoelpunten niet meer dubbel tellen", vervolgt hij.

"Als je de finale van een Europees toernooi wil halen en je treft Olympique Marseille, zul je uit heel erg goed moeten zijn. Gelukkig zijn we zondag vrij... Oh nee, toch niet", grapt Slot. "We hebben een aantal dagen rust en dan moeten we heel fit en heel goed moeten zijn om daar een resultaat te halen."

Vervolgens vraagt verslaggever Milan van Dongen of de opmerking als sneer richting de KNVB kan worden gezien. "Het is hoe je hem uit wil leggen", besluit Slot breed grijnzend. De ontmoeting met de Limburgers begint zondag om 16.45 uur. Met nog vier duels te gaan staat Feyenoord derde. De voorsprong op naaste achtervolger FC Twente bedraagt vier punten, waar de achterstand op nummer twee PSV zeven punten bedraagt.