Nieuws

Herstellende Midtsjø openhartig: 'Moeilijk op de tribune machteloos toe te kijken'

Herstellende Midtsjø openhartig: 'Moeilijk op de tribune machteloos toe te kijken'

28-04-2022 16:24

Fredrik Midtsjø strijdt de komende weken met AZ om een Europees ticket met Feyenoord en FC Twente. De ervaren Noor is herstellende van een hamstringblessure en moest veel belangrijke duels missen. Dat knaagt aan de middenvelder. 

Midtsjø ging in gesprek met Voetbal International om het seizoen te bespreken, dat veel ups en downs kende. Volledig hersteld is de Noor nog niet. "Ik merkte het in de slotfase tegen Heerenveen, afgelopen zaterdag. De laatste twintig minuten had ik niet meer genoeg energie voor diepgang en aanvallende acties", geeft Midtsjø toe.

Tijdens de blessureperiode van Midtsjø werd AZ uitgeschakeld in de Conference League en het bekertoernooi. Ook werden enkele misstappen gezet in de competitie. "Het is heel moeilijk om machteloos vanaf de tribune toe te kijken", geeft de Noor toe. "Soms lukte het me amper, vanwege de zenuwen. Ik vond het pittig, jjuist omdat we in die fase nog op alle fronten aan het strijden waren."

De Noor stond twee jaar geleden open voor een vertrek uit Alkmaar, maar verlengde zijn contract. Of Midtsjø volgend seizoen bij AZ blijft, hangt af van en aantal zaken. "Ik ben gelukkig bij AZ, al sinds de dag dat ik hierheen kwam. Maar inmiddels ben ik 28 jaar en dertigers worden niet vaak aangetrokken in de topcompetities. Alles draait om het bereiken van Europees voetbal met AZ. Het liefst zonder play-offs in de Eredivisie", besluit de routinier. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!