Nieuws

UEFA geeft signaal af: Champions League-scheids aangesteld bij duel van Feyenoord

UEFA geeft signaal af: Champions League-scheids aangesteld bij duel van Feyenoord

26-04-2022 10:33

Feyenoord krijgt tijdens de halve finale van de Conference League te maken met Michael Oliver. De Engelsman moet donderdag het duel in De Kuip met Olympique Marseille in goede banen gaan leiden.

Oliver wordt geassisteerd door Simon Bennet en Stuart Bennet. De vierde man is Anthony Taylor. Bovendien zal er voor het eerst een VAR zijn in de Conference League: deze rol is aan Chris Kavanagh en Stuart Atwell toebedeeld.

Door het introduceren van de VAR en het aanstellen van Oliver lijkt de UEFA duidelijk te willen maken hoe serieus het splinternieuwe toernooi genomen wordt. De Engelse leidsman floot dit seizoen voornamelijk in de Champions League. Daarnaast floot Oliver al eer dan driehonderd Premier League-wedstrijden en was hij ook op het EK actief vorig jaar.

Twee keer eerder floot Oliver een thuiswedstrijd van Feyenoord. In 2013 had hij het voor het zeggen tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Kuban Krasnodar (1-2) en in 2017 was de Engelsman de scheids tijdens het Champions League-duel met Napoli (2-1).

Feyenoord speelt donderdagavond om 21.00 het eerste duel van het Conference League-tweeluik met Olympique Marseille. Plaatsing voor de finale staat op het spel.