Nieuws

87 minuten de held van NEC tegen Ajax: Daar kreeg ik wel kippenvel van

87 minuten de held van NEC tegen Ajax: "Daar kreeg ik wel kippenvel van"

25-04-2022 14:30

Mattijs Branderhorst ontpopte zich afgelopen zaterdag bijna tot de absolute held van NEC Nijmegen tijdens de wedstrijd thuis tegen Ajax (0-1). De doelman stopte in de eerste helft een strafschop van Dusan Tadic, waardoor het lang 0-0 bleef.

Branderhorst gaf in gesprek met De Gelderlander aan dat hij zijn huiswerk op orde had. "Ik wist dat het Tadic zijn favoriete hoek was", aldus de doelman. "Hij nam een andere aanloop dan normaal, waardoor ik langer bleef wachten. Op het laatste moment koos ik de goede hoek."

De keeper van de Nijmegenaren genoot van het moment. "Ik heb zoiets nog niet echt meegemaakt en daar kreeg ik wel even kippenvel van. Als keeper is een strafschop de ideale gelegenheid om je te onderscheiden en daar was ik al een tijdje naar op zoek. Ik had tot dit moment vier strafschoppen tegen gehad die er allemaal ingingen. Terwijl ik best een goede penaltykiller kan zijn."

Uiteindelijk moest NEC het onderspit delven door een late goal van Brian Brobbey. De spits van Ajax schoot in de 88ste minuut op aangeven van Mohammed Kudus de 0-1 binnen. "Het is super zuur dat we op het laatst nog de goal tegen krijgen. Het was een ideaal scenario geweest. Eerst een penalty houden en dan ook nog de nul."

Door de nederlaag tegen de Amsterdammers staat NEC nu tiende met 35 punten. De Gelderse club moet daardoor alle zeilen bijzetten, wil het zich kwalificeren voor de play-offs voor Europees voetbal.