Nieuws

Geen twijfel bij PSV-coryfee: 'Zij gaan die vier punten niet meer weggeven'

Geen twijfel bij PSV-coryfee: 'Zij gaan die vier punten niet meer weggeven'

25-04-2022 11:17

Willy en René van de Kerkhof verschillen van mening over de titelkansen van PSV. Waar René denkt dat de Eindhovenaren kansloos zijn in de strijd om het kampioenschap, denkt Willy dat de Brabanders nog altijd op de eerste plaats zullen eindigen.

Afgelopen weekend won PSV met moeite van SC Cambuur (1-2 zege). "We winnen alles en Ajax heeft nog een zwaar programma", reageert Willy bij Omroep Brabant. "PSV wordt tweede", zegt René op zijn beurt. Ajax won dankzij een treffer van Brian Brobbey in extremis van PSV. "NEC had niet veel in te brengen. Ajax was heer en meester. Als PSV'ers hadden we natuurlijk gehoopt dat het 0-0 zou blijven. Maar Ajax heeft meer kwaliteit en krijgt altijd wel een kansje", vervolgt Willy.

Voor PSV wacht op papier een makkelijker programma dan de hoofdstedelingen in het restant van het huidige Eredivisie-seizoen. "We moeten ons focussen op het kampioenschap, dan winnen we alle vier de wedstrijden. Ajax speelt nog tegen AZ en Vitesse. René zegt wel dat Vitesse de weg kwijt is, maar misschien hebben ze die dan weer teruggevonden", aldus Willy.

René denkt dat de Roger Schmidt met zijn mannen voor een schier onmogelijke taak staat. "Die geven geen vier punten meer weg. Een tweede plaats is ook goed, maar net niet goed genoeg." PSV staat nog duels tegen Willem II (thuis), Feyenoord (uit), NEC (thuis) en PEC Zwolle (uit) te wachten. Ajax kruist nog de degens tegen PEC Zwolle (thuis), AZ (uit), Heerenveen (thuis) en Vitesse (uit).