Nieuws

'Je moet Gakpo direct wegbrengen voor veertig miljoen euro, strik eromheen'

'Je moet Gakpo direct wegbrengen voor veertig miljoen euro, strik eromheen'

25-04-2022 08:20

Studio Voetbal-analisten Rafael van der Vaart en Ibrahim Afellay adviseren PSV om Cody Gakpo te verkopen. De aanvaller zou in de belangstelling staan van diverse Premier League-clubs. Wanneer er veertig miljoen euro op tafel verschijnt moeten de Eindhovenaren het bod direct accepteren, zeggen de oud-voetballers.

Afgelopen week werd duidelijk dat PSV pogingen onderneemt om Gakpo voor nog een jaar vast te leggen. "Normaal zeg ik dat hij zo lang mogelijk moet blijven, maar hij is al de motor van PSV. Als er een mooie uitdaging komt, moet hij gaan", vertelt Van der Vaart bij de NPO-talkshow. De oud-international heeft geen enkele twijfel. "Als iemand veertig miljoen wil betalen, moet je hem direct wegbrengen", zegt hij. Afellay is het roerend met zijn collega eens. "Als er een mooie club met een mooi bod komt, zou ik een strik eromheen doen. Hij is er wel klaar voor en is een jongen die zich snel aanpast."

Arsenal is naar verluidt het meest concreet in de markt voor de 22-jarige buitenspeler, waar Manchester City en Liverpool zijn verrichtingen eveneens in de gaten houden. Toch denkt één aanwezige analist dat de stap te vroeg komt. "Hij is in Nederland nog niet klaar. Hij mist nogal wat wedstrijden", denkt Pierre van Hooijdonk. "Hopelijk speelt hij dan nog een seizoen met 34 wedstrijden. Memphis was de beste van Nederland toen hij naar Manchester United ging. Gakpo is nog niet op dat niveau."