Nieuws

'PSV op zoek naar twee nieuwe doelmannen, suggesties voor nieuwe spits'

'PSV op zoek naar twee nieuwe doelmannen, suggesties voor nieuwe spits'

24-04-2022 23:17

De heren analisten bij Studio Voetbal hebben PSV van transferadvies voorzien. Ibrahim Afellay komt met een opvallende suggestie: Wout Weghorst moet de nieuwe spits van de Eindhovenaren worden.

Rafael van der Vaart laat er geen gras over groeien. Volgens de gewezen international doet PSV er goed aan om Sam Lammers terug te halen naar de Eredvisie. "Er lopen wel wat leuke spitsen rond in Nederland", zegt hij over de huidige Eintracht Frankfurt-bankzitter.

"Misschien moet hij weer terug worden gehaald. Hij had op den duur een hele goede periode bij PSV. Daar was hij heel goed", vindt Van der Vaart. "Na zijn mooie transfer (naar Atalanta Bergamo, red.) ging het wat moeizaam. Odgaard vind ik ook een hele goede speler."

"Ik zou voor Wout Weghorst gaan", stelt Afellay. De aanbeveling is opmerkelijk: de lange aanvaller verruilde afgelopen winter pas VfL Wolfsburg voor de Premier League-club. "Als Burnley gaat degraderen, kan je daar afspraken over maken. Al huur je hem voor een jaar", denkt hij.

De naam van Luuk de Jong valt eveneens in het praatprogramma. "Die wordt altijd wel in verband gebracht met PSV. Ik begreep dat hij nog één seizoen in het buitenland wil blijven", vertelt Voetbal International-journalist Freek Jansen.

Ook de eventuele komst van Jörgen Strand Larsen zou volgens Van der Vaart geen verkeerde optie zijn voor PSV. "Daar zit wel echt potentie in." Afellay denkt op zijn beurt dat PSV betere opties heeft. "Ik vind de stap veel te groot. Zij hebben de ambitie om in de Champions League te spelen. Hij kan beter bij Feyenoord zijn stapjes gaan maken."

Keepersprobleem in Eindhoven
Met het naderende vertrek van Yvon Mvogo naar zijn eigenlijke broodheer RB Leipzig en de matige prestaties van Joël Drommel, zit PSV ook om doelmannen verlegen. "Ze willen twee nieuwe keepers aantrekken", weet Jansen. "Het examen van Drommel zit erop."