Nieuws

Bony wil volgend seizoen door met NEC: 'Dan is de Afrika Cup in mijn land'

Bony wil volgend seizoen door met NEC: 'Dan is de Afrika Cup in mijn land'

24-04-2022 12:09 Laatste update: 13:04

Wilfried Bony wordt door blessureleed geteisterd, maar de ervaren aanvaller wil volgend seizoen graag door bij NEC Nijmegen. De Ivoriaan raakte vrijdag opnieuw geblesseerd en ligt er wellicht tot het einde van het seizoen uit.

Door zijn blessureleed kwam de vedette niet in actie tegen Ajax, waar zaterdag nipt van werd verloren (0-1). Bony tekende voor een half jaar in Nijmegen en wist dat het lastig zou zijn om weer wedstrijdfit te raken. "Ik heb hier voor zes maanden getekend. Dan kijken we verder, aan het einde van dit seizoen. Ik wil graag blijven. Dat beslis ik alleen niet, dat doet de clubleiding", zegt Bony tegenover Omroep Gelderland

Bony wordt vooral herinnerd door zijn tijd bij Vitesse, waardoor het tekenen bij aartsrivaal NEC een grote stap was. "Soms moet je keuzes maken in het leven. Mijn gezin leeft van het voetbal. Dus er zijn keuzes die goed vallen, maar bij anderen ook verkeerd. Alleen ik neem die besluiten. Ik ben daarvoor verantwoordelijk", zegt de aanvaller.

De Ivoriaan wil volgend seizoen graag door bij NEC en heeft daar meerdere redenen voor. "Dan is de Afrika Cup in mijn land. Het zou super zijn als ik er toch nog bij kan zijn. Ik heb al vijf keer meegedaan en in 2015 wonnen we de Afrika Cup. Er is alleen sprake van dat het toernooi wordt uitgesteld. Liever niet, want ik word er niet jonger op", lacht Bony.