AZ op de valreep langs Heerenveen, jacht op top vier blijft geopend

23-04-2022 20:38 Laatste update: 20:45

AZ heeft zaterdagavond kostbare punten gepakt in het duel met SC Heerenveen. De Alkmaarders moesten in eigen huis winnen om zicht te houden op Feyenoord en FC Twente en wisten in de slotfase de winnende treffer te maken. Het werd 2-1 in het AFAS Stadion.

Twente wist vrijdag al met Sparta Rotterdam af te rekenen, dus was het aan de thuisploeg om de druk bij Feyenoord te leggen dat op zondag nog in actie komt. De thuisploeg kwam echter vroeg op achterstand door toedoen van Amin Sarr. Vlak voor rust wist AZ het net te vinden en was het, zoals wel vaker, Jesper Karlsson die voor de gelijkmaker tekende.

AZ en Heerenveen speelden een open wedstrijd, met veel schoten en kansen als gevolg. De Alkmaarders waren de betere ploeg in de wedstrijd, maar konden de vele kansen niet benutten en stevenden op een duur gelijkspel af. Vlak voor tijd wist Tijjani Reijnders echter de bevrijdende treffer te maken, waardoor AZ in het spoor blijft van Feyenoord en Twente. Arjen van der Heide schoot in de blessuretijd nog op de paal, maar AZ ontsnapte en de drie punten bleven daardoor in Alkmaar.

Door de overwinning is de achterstand op concurrenten Feyenoord en Twente slechts drie punten. De Rotterdammers kunnen de voorsprong echter verdubbelen als er morgen wordt gewonnen van FC Utrecht.