Nieuws

Ten Hag geeft uitleg over vertrek naar Engeland: 'Dit was al een bonusjaar'

Ten Hag geeft uitleg over vertrek naar Engeland: 'Dit was al een bonusjaar'

22-04-2022 19:08 Laatste update: 19:09

Erik ten Hag heeft uitleg gegeven aan zijn vertrek bij Ajax. De 53-jarige oefenmeester gaat volgend seizoen aan de slag bij Manchester United. Het hoge woord was er vrijdag uit na maandenlange speculaties. 

Ten Hag geeft antwoord op enkele brandende vragen in een exclusief interview met Trouw. Ten Hag vertrekt uit Amsterdam terwijl hij nog een lopend contract had. "Dit is al een bonusjaar", verklapt de trainer. "Vorige zomer speelden er ook al dingen, maar ik wilde met Ajax nog een keer succesvol zijn en overwinteren in de Champions League."

De Amsterdamse club was dit seizoen vaak in het nieuws te vinden door zaken die weinig met voetbal te maken hadden. Onder meer grensoverschrijdend gedrag, doping en zware misdrijven schrikten Ajax op. "Ik bescherm mensen zeker naar buiten toe", geeft Ten Hag toe. "Intern kan dat anders zijn, als iemand een grens is overgegaan. Uiteindelijk is het topsport. Je moet elkaar kunnen vertrouwen, anders kun je geen resultaat halen."

In Manchester krijgt Ten Hag te krijgen met vedettes van een hoger kaliber dan Daley Blind en Dusan Tadic. Onder meer Cristiano Ronaldo en Paul Pogba wachten op de trainer uit Haaksbergen. "Het materiaal bepaalt altijd hoe je speelt, maar de eisen die erbij horen en de normen geef ik aan. Ik vertel wie welke taak heeft en wie daar niet aan voldoet, krijgt dat te horen, ongeacht wie het is. Daarin doe ik geen concessies", benadrukt de trainer.