Nieuws

'Ten Hag weet transferbudget: De Ligt en twee Ajacieden hoog op verlanglijst'

'Ten Hag weet transferbudget: De Ligt en twee Ajacieden hoog op verlanglijst'

22-04-2022 12:06

Volgens The Times weet Erik ten Hag welk transferbudget hij komende zomer tot zijn beschikking krijgt bij Manchester United. De kersverse manager krijgt omgerekend 143 miljoen euro tot zijn beschikking. Antony zou hoog op het wensenlijstje van de 52-jarige trainer staan.

Dat de bezem door de selectie moet bij de gevallen Engelse grootmacht, is een understatement. Na afloop van de 4-0 veegpartij tegen Liverpool opperde de vertrekkende interim-manager Ralf Rangnick dat Manchester Untied maar liefst tien nieuwe spelers nodig zou hebben om de club terug naar de top te helpen. Een dergelijk aantal lijkt niet mogelijk, maar duidelijk is wel dat er nieuw elan moet worden toegevoegd aan de selectie.

Het blijft mogelijk niet bij 143 miljoen euro voor Ten Hag om te spenderen. Diverse spelers zoals Paul Pogba, Jesse Lingard en Edinson Cavani lijken transfervrij te vertrekken, waardoor er weer meer ruimte ontstaat in het salarisbudget. Daarnaast is de toekomst van bijvoorbeeld Eric Bailly, Phil Jones en Anthony Martial nog onzeker. 

Ten Hag zou tijdens de onderhandelingen met de Manchester United-delegatie reeds te kennen te hebben gegeven welke spelers hij naar de Engelse industriestad wil halen. Onder meer de komst van Antony geniet topprioriteit. De vraagprijs van Ajax bedraagt volgens The Times maar liefst 65 miljoen euro.

Daarnaast zou ook Lisandro Martínez naar Old Trafford moeten komen. De Argentijn heeft zich bij de Amsterdammers ontpopt tot betrouwbare mandekker en zou de wankele United-defensie van een kwaliteitsimpuls moeten voorzien. Naast de Ajacied zou ook Matthijs de Ligt naar Manchester moeten komen.