Nieuws

Koeman-scenario aanstaande voor Ten Hag: 'Situatie die zwaar vergiftigd is'

Koeman-scenario aanstaande voor Ten Hag: 'Situatie die zwaar vergiftigd is'

21-04-2022 07:33 Laatste update: 07:33

Marciano Vink adviseert Ten Hag om goede afspraken te maken wanneer hij aankomende zomer naar Manchester United vertrekt. De analist denkt dat de trainer van Ajax in een soortgelijke situatie zal komen als Ronald Koeman bij FC Barcelona.

Ten Hag staat op het punt om een meerjarig contract te ondertekenen in Manchester. Volgens verschillende bronnen is er een mondeling akkoord, maar Vink heeft zijn twijfels bij deze overstap. "Het is gewoon heel moeilijk, want je moet een beslissing nemen. Koeman had een beetje hetzelfde bij Barcelona: die moest afscheid nemen van een hele hoop geliefde spelers, die ook met elkaar bevriend zijn. Nu komt Ten Hag eigenlijk in een situatie die zwaar vergiftigd is", zegt de analist bij Voetbalpraat van ESPN.

"Het hangt eigenlijk als los zand aan elkaar. Als je gisteren ook weer ziet hoe ze weggespeeld worden door Liverpool...", vervolgt Vink. Hij ziet dat veel spelers niet hun niveau halen in Manchester en is vooral kritisch op Paul Pogba. "Ik kan me niet meer een goede wedstrijd van Pogba bij Manchester United herinneren. De enige wedstrijden dat hij goed speelt zijn bij het Franse nationale elftal." Desondanks is de analist van mening dat Ten Hag het aanbod bijna niet kan afslaan. "Je moet het wel doen, maar je moet vooraf hele duidelijke afspraken maken."