Nieuws

Arteta bespreekt in cryptische bewoordingen Lacazette-toekomst bij Arsenal

Arteta bespreekt in cryptische bewoordingen Lacazette-toekomst bij Arsenal

19-04-2022 18:16

Arteta reageert cryptisch op onrust over contractsituatie Lacazette beschikt over een aflopend contract bij Arsenal. Manager Mikel Arteta denkt niet dat de speculaties over diens toekomst prestaties op het veld in de weg staan. Een eventueel langer verblijf bij The Gunners bevestigt noch ontkent de Spanjaard.

"Zijn huidige contractsituatie maakt het voor hem mogelijk om de beslissing te maken over zjin toekomst", begint Arteta zijn relaas op een persconferentie. "We hebben nadrukkelijk uitgesproken wat onze intentie is. In de zomer, wanneer duidelijk is waar we staan en wat we gaan doen in de toekomst, kijken we verder", vervolgt de manager.

Lacazette is dit seizoen - en de afgelopen weken in het bijzonder - niet op schot. Tot nu toe was het slechts zes keer raak in 31 optredens namens de Londenaren. "Voor de rest wil ik dat hij zich volledig focust op zijn prestaties: dat is nu Arsenal vertegenwoordigen op een zo'n goed mogelijke manier, zoals hij altijd al gedaan heeft", zegt Arteta.

Op de vraag of Lacazette zich wel kan focussen op zijn spel bij Arsenal, nu duidelijk is dat meerdere clubs geïnteresseerd zijn in zijn diensten reageert Arteta cryptisch. "Contracten hebben nou eenmaal een start en einddatum. Een contract eindigt op het tijdstip dat je samen hebt afgesproken, op het moment dat je de pen neerlegt. Je moet daar realistisch in zijn", aldus de manager.