Nieuws

Verweij: 'Ik denk ook dat Overmars Ten Hag voor deze fout had behoed'

Verweij: 'Ik denk ook dat Overmars Ten Hag voor deze fout had behoed'

19-04-2022 16:42

Erik ten Hag besloot afgelopen zondag tegen de verwachting in Brian Brobbey de voorkeur te geven boven Sébastien Haller in de punt van de aanval. Ajax-watcher Mike Verweij is van mening dat deze keuze nooit gemaakt was wanneer Marc Overmars nog werkzaam was voor de Amsterdammers.

De Ajax-trainer besloot Brobbey op te stellen, omdat hij meer diepgang wilde in de ploeg. "Ik vond dit een hele opvallende en onverstandige keuze", vertelt Verweij in de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf. "Ik denk ook dat Marc Overmars Erik ten Hag voor deze 'fout' had behoed indien hij nog bij Ajax in dienst was geweest."

"Iemand die elf keer heeft gescoord in de Champions League en topscorer is van de Eredivisie kun je niet zo'n finale ontnemen", vervolgt de Ajax-watcher. "Dan loop je echt het risico dat er scheuren in je selectie komen. Het is de vraag of Haller nu nog een stap voor Ten Hag wil zetten... Ik denk dat Ten Hag dit niet had moeten doen, ook omdat Brobbey heeft bewezen dat hij een uitstekende invaller is."

Haller kwam twintig minuten voor tijd alsnog in de ploeg voor Noussair Mazraoui. De Ivoriaanse spits wist de wedstrijd niet te kantelen, waardoor Ajax met 2-1 ten onder ging tegen PSV.