Nieuws

Het schijnt dat Stekelenburg heeft geroepen: Laat Gorter maar keepen

"Het schijnt dat Stekelenburg heeft geroepen: Laat Gorter maar keepen"

19-04-2022 14:18 Laatste update: 14:24

Maarten Stekelenburg kwam voor de finale van de KNVB-beker tegen PSV met een wel heel opmerkelijke uitspraak. Als het aan de ervaren doelman lag, was Jay Gorter onder de lat verschenen, weet Ajax clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf.

Nadat Andre Onana het voor zichzelf onmogelijk had gemaakt om aan te blijven als eerste doelman van Ajax, werd een beroep op Stekelenburg gedaan. De ervaren doelman had zelf een ander idee over de opstelling. "Het schijnt dat Stekelenburg heeft geroepen: Laat Gorter maar keepen", onthult Verweij in de Kick-Off Voetbalpodcast van De Telegraaf. "Er werd toch op de ervaring van Stekelenburg gegokt. Hij maakte ook een zekere indruk. De doelpunten kon je hem niet aanrekenen."

Volgens de clubwatcher is het definitief gedaan met Onana. "Onana komt niet meer op doel. Ik ben benieuwd of Onana nog gaat trainen", vraagt Verweij zich af. "Er wordt gezegd: Jouw tijd zit erop bij Ajax, ga maar naar Inter."

"Het opvallende is wel dat de roep om een andere keeper vanuit de spelersgroep is gekomen", weet Verweij. "Dat is heel opmerkelijk. Erik ten Hag heeft de beslissing genomen, maar de roep kwam vanuit de spelersgroep." Valentijn Driessen bevestigt het nieuws van zijn collega. "Mike (Verweij, red.) wist aan het begin van de week al dat Onana zou afhaken met een blessure, terwijl er niets aan de hand was."