Nieuws

Vriends beleeft 'rampavond': Fortuna heeft ons vanaf de eerste minuut afgebluft

Vriends beleeft 'rampavond': "Fortuna heeft ons vanaf de eerste minuut afgebluft"

16-04-2022 22:54

Sparta-verdediger Bart Vriends heeft een bittere pil te slikken na de verloren degradatiekraker tegen Fortuna Sittard. De Rotterdammers gingen met 3-0 onderuit in Sittard, en zijn nu in het bezit van de rode lantaarn.

Trainer Henk Fraser liet eerder al los dat het gebrek aan mentaliteit de oorzaak was van het verlies. Ook Vriends had zich het paasweekend anders voorgesteld. "De paasbrunch? Dat zit er sowieso niet in, omdat we morgen (zondag, red.) en maandag weer trainen en dinsdag weer spelen. Maar al zat die erin, dan zit ik niet grijnzend aan tafel", aldus de centrale verdediger in gesprek met ESPN. "Het was een rampavond. Het was een leven-of-dood-wedstrijd, een cruciale, waarbij we in de survivalmodus hadden moeten staan. En dat is geen moment gelukt: we waren afgebluft, in alle eerlijkheid, door Fortuna, eigenlijk vanaf het allereerste begin."

Dinsdag reizen de Spartanen voor een schramele zes minuten af naar Arnhem. Vriends maakt zich op voor de meest opmerkelijke wedstrijd van zijn carrière en hoopt de drie 'gouden punten' in de tas te kunnen stoppen. "Ik vind het krankzinnig, ik heb het nooit eerder meegemaakt, niet eens twintig minuten. Dus er zit ook iets interessants en unieks aan. Bijna een andere sport, zou je kunnen zeggen, zes minuten lang proberen om geen goal tegen te krijgen…"

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!