Nieuws

Schuurs kan vertrekken bij Ajax: 'Het is belangrijk dat ik minuten ga maken'

Schuurs kan vertrekken bij Ajax: 'Het is belangrijk dat ik minuten ga maken'

16-04-2022 20:26

Perr Schuurs staat mogelijk voor een vertrek bij Ajax. De 22-jarige Limburger staat niet wekelijks in de basiself van Erik ten Hag, en vindt dat hij op deze leeftijd meer aan spelen toe moet komen. Een vertrek uit Amsterdam behoort daarom tot de opties.

Schuurs is op dit moment centrale verdediger nummer drie in de pikorde van Ten Hag, en ziet Jurriën Timber en Lisandro Martínez voor zich. "Ik ben op een leeftijd dat ik wekelijks moet spelen", stelt de verdediger tegenover de Limburger. "Ik ben niet meer een talent of een jonge jongen die erbij hoort. Het is belangrijk dat ik minuten zal maken. Het is natuurlijk ook nog niet zeker of de trainer (Ten Hag, red.) gaat, maar als dat gebeurt, is het de vraag wie zijn opvolger wordt. En hoe ziet die nieuwe trainer mij dan?", vraagt de Schuurs zich af.

Schuurs weet dat de clubs in de rij staan om hem op te pikken. "Er zijn mooie opties. Dat is fijn om te merken", stelt hij. "En ik zei al eerder: op deze leeftijd moet en wil ik elke week spelen. Waar dat komend seizoen zal zijn, dat is nog even afwachten." Het is niet uitgesloten dat Schuurs langer bij Ajax blijft, met een mogelijk vertrek van Martínez en/of Timber in het hoofd. "Maar daar komt snel duidelijkheid over", besluit hij.