Nieuws

'Ten Hag heeft progressie geboekt, zei in elke zin ongeveer tien keer 'huh, huh'

'Ten Hag heeft progressie geboekt, zei in elke zin ongeveer tien keer 'huh, huh'

13-04-2022 11:32

De overgang van Erik ten Hag naar Manchester United lijkt zo goed als rond. The Atheltic meldde dinsdag al dat er een principeakkoord bereikt is en klopte bij Robbin Ruiter aan voor extra informatie over de Ajax-trainer.

Ruiter en Ten Hag werkte bij FC Utrecht samen en de keeper ziet dat de oefenmeester stappen heeft gemaakt. "In zijn eerste periode was zijn communicatie niet zo goed. Het is niet dat hij niet kon communiceren, maar hij was een beetje onhandig. Een voorbeeld: in elke zin zei hij ongeveer tien keer 'huh, huh'. Elke zin. Mensen werden erdoor afgeleid. Als je het eenmaal hoorde, hoorde je niets anders meer", vertelt Ruiter.

"Verbaal heeft hij zoveel progressie geboekt. Hij is na een moeizame start als trainer van Ajax ook handig geworden met de media. Voor de camera gaat het veel beter." De goalie stelt dat Ten Hag een echte voetballiefhebber is. "Net als Guardiola is hij geobsedeerd door voetbal. Ze denken allebei 24/7 aan het spelletje, aan élk detail. De trainingen bij FC Utrecht waren mentaal behoorlijk intens, niet per se fysiek intens. Na twee maanden zag je de grote verschillen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!