Feyenoord kan zich richten op Slavia Praag na simpele overwinning op Heracles

10-04-2022 19:05 Laatste update: 22:14

Feyenoord heeft zich na een slechte start herpakt en uiteindelijk een simpele overwinning geboekt op Heracles Almelo. De generale repetitie voor het cruciale duel met Slavia Praag eindigde in 1-4.

Al na één minuut spelen kwam de thuisploeg via Sinan Bakis op een 1-0 voorsprong. De aanvaller veranderde een afstandschot met een hakbal van richting en zorgde voor een bliksemstart in Almelo. Twintig minuten later was het Orkun Kökcü die met een snoeihard schot de gelijkmaker aantekende. De doelman van Heracles, Koen Bucker, zag er niet sterk uit bij de tegentreffer.

Nog voor rust leek Feyenoord de wedstrijd naar zich toe te trekken. Reiss Nelson schoot de 1-2 binnen en in de 45ste minuut wist Guus Til ook nog de derde Rotterdamse treffer binnen te werken. Voor Til was dit ook meteen zijn laatste balcontact. De middenvelder bleef na de rust achter in de kleedkamer met een blessure.

In de tweede helft creëerde Heracles wat kleine kansjes, maar werd het niet echt gevaarlijk. Ook Feyenoord wist niet tot grote mogelijkheden te komen totdat Patrik Walemark twintig minuten voor tijd op prachtige wijze voor de 1-4 zorgde. Beide teams leken het wel mooi te vinden en dus veranderde er niets meer aan de stand. Naast Til moest ook Luis Sinisterra nog geblesseerd het veld verlaten. Het is niet bekend of beide spelers fit zijn voor de belangrijke return in Praag.