Feyenoord krijgt in allerlaatste seconde gelijkmaker om de oren tegen Slavia Praag

07-04-2022 20:50 Laatste update: 20:57

Feyenoord heeft het heenduel in de kwartfinale van de Conference League met 3-3 gelijkgespeeld tegen Slavia Praag. In een bewogen wedstrijd kreeg het elftal van Arne Slot in de 95ste minuut de gelijkmaker om de oren.

De Rotterdammers gingen na tien minuten spelen al aan de leiding door een treffer van Luis Sinisterra. Feyenoord leek in een sfeervolle Kuip niet in de problemen te komen totdat Peter Olayinka vanuit het niets de gelijkmaker binnen werkte. De goal bleek onterecht doordat Yira Sor vanuit buitenspelpositie actief deelnam aan het spel. Er was echter geen VAR aanwezig waardoor het doelpunt toch telde.

Scheidsrechter Halil Umut Meler besloot ook tot twee keer toe geen strafschop toe te kennen aan Feyenoord. In de rust wilde assistent-trainer Marino Pusic verhaal halen, maar dit zorgde voor een opstootje en een rode kaart voor de rechterhand van Slot. Na rust was het Slavia dat via Sor op een 1-2 voorsprong kwam. De aanvaller tikte de bal met zijn knie binnen. Na de tegentreffer nam Feyenoord weer het initiatief en dat werd beloond. In de 74ste minuut liep aanvoerder Marcos Senesi de 2-2 binnen.

In een bizarre slotfase pakte Feyenoord in de 86ste minuut alsnog de voorsprong en leek de winst binnen. Orkun Kökcü schoot raak na geblunder van de Slavia-goalie. In de allerlaatse seconde was het echter Ibrahim Traoré die vanuit een corner de 3-3 op het scorebord bracht. Volgende week reist Feyenoord af naar Praag voor de returnwedstrijd.