Nieuws

Ihattaren is goed, maar het is opmerkelijk dat hij nog steeds te zwaar is

"Ihattaren is goed, maar het is opmerkelijk dat hij nog steeds te zwaar is"

05-04-2022 14:45 Laatste update: 14:49

Mohamed Ihattaren liet maandagavond weer eens zijn klasse zien tijdens de wedstrijd Jong Ajax - Top Oss. Een goed begin, maar nog verre van het topniveau dat de Marokkaanse-Nederlander kan halen, oordeelt Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad.

Nadat Ihattaren afgelopen vrijdag mocht invallen tegen NAC Breda, stond hij weer eens in de basis tegen TOP Oss. De linkspoot gaf een assist en beloonde zijn goede optreden vlak voordat hij werd gewisseld met een doelpunt. Mossou is voorbarig. "Je ziet op dat niveau meteen dat hij goed kan voetballen, maar je ziet ook dat hij duidelijk nog te zwaar is", zegt hij in het ESPN-programma Voetbalpraat. "Dat blijft merkwaardig voor een jongen van zijn leeftijd."De vervolgvraag die de verslaggever zichzelf stelt is of Ihattaren wel geschikt is voor de top. "Maar dat hij handig is en meer kan dan de gemiddelde speler in de Keuken Kampioen Divisie, dat is volkomen helder."

Valentijn Driessen, chef-voetbal van De Telegraaf, weet dat Ajax een duidelijk plan voor ogen heeft met Ihattaren. "Volgend seizoen in de voorbereiding moet hij zo fit zijn als in zijn tijd bij PSV." Het is aan de middenvelder om zich te laten gelden. "Bij PSV hebben ze twee keer een crashdieet op hem losgelaten, dan raak je binnen no-time vijftien kilo kwijt. In zijn geval misschien wel twintig kilo. Maar dan val je veel sneller terug op het gewicht waar je niet op terug wil vallen."