Nieuws

Schmidt ziet 'niet overtuigende' Drommel: 'We hebben twee punten verloren'

Schmidt ziet 'niet overtuigende' Drommel: 'We hebben twee punten verloren'

04-04-2022 11:06

Zaterdag kwam PSV niet verder dan een 3-3 gelijkspel op bezoek bij FC Twente. Voor Joël Drommel werd het weerzien met zijn voormalig werkgever er één om snel te vergeten. Trainer Roger Schmidt erkent dat zijn doelman matig voor de dag kwam en stipt aan wat er moet veranderen bij de Eindhovenaren, als ze nog een serieuze rol willen spelen in de titelstrijd.

Lange tijd zag het er niet naar uit dat PSV überhaupt met een punt van het veld zou stappen in Enschede. Na 25 minuten stond het al 3-0 voor de thuisploeg. Dankzij een laat doelpunt van Olivier Boscagli werd er op de valreep toch nog een schamel puntje mee naar Eindhoven genomen. "Gelukkig redden we nog een punt, dat is goed, maar in onze situatie niet goed genoeg", vertelt Schmidt aan Voetbal International.

De Duitse trainer heeft een verklaring dat uitgerekend Drommel in de fout ging tegen zijn oude club. "Er stond daardoor veel druk op hem. Hij speelde niet op topniveau en was niet overtuigend in zijn acties. Nee, het was niet zijn beste wedstrijd, maar hij was daarin niet de enige bij ons. We weten allemaal dat we beter moeten", vervolgt Schmidt tegenover VI.

De scheidend oefenmeester wil niets van wijken weten in de titelstrijd. "Het wordt moeilijk voor ons. En dat was het ook al. We hebben nu twee punten verloren. Maar alles is nog mogelijk, zeker als je kijkt hoe Ajax in de voorbije weken worstelde", besluit hij tegenover het weekblad.