Nieuws

Willem II gaat toch overstag: 'Landzaat vertrekt, Tilburgers halen oude bekende'

Willem II gaat toch overstag: 'Landzaat vertrekt, Tilburgers halen oude bekende'

03-04-2022 13:51

Willem II heeft besloten niet in de weg zitten bij een vertrek van Denny Landzaat. Het Brabants Dagblad weet te melden dat Reinier Robbemond de nieuwe assistent wordt van trainer Kevin Hofland. Landzaat vertrekt naar het Saoedische Al-Taawon om John van den Brom bij te staan. 

De club uit Tilburg reageerde zaterdag verrast toen het nieuws over Landzaat naar buiten kwam en zei van niets te weten. Al-Taawon kondigde de komst van Landzaat al aan zonder dat Willem II op de hoogte was. Aanvankelijk waren de Tricolores niet van plan om mee te werken aan een vertrek van Landzaat, die tot 2023 een contract had bij de eredivisionist. 

Het Brabants Dagblad meldt dat Landzaat zich stoorde aan de houding van Willem II en de club alsnog vroeg hem te laten vertrekken. De Tilburgse club is niet blij met de gang van zaken, maar heeft besloten niet langer in de weg te liggen en heeft de opvolger van Landzaat al gevonden.

Willem II heeft een akkoord bereikt met Al-Taawon wat betreft de overstap van Landzaat en heeft in Robbemond direct een vervanger gevonden. Robbemond was eerder al assistent bij Willem II en stond destijds Erwin van de Looi bij. Robbemond werd in maart nog door De Graafschap ontslagen vanwege teleurstellende resultaten.