Nieuws

Jansen blij met terugkeer AZ-middenvelder: 'Met hem erbij zijn we sterker'

Jansen blij met terugkeer AZ-middenvelder: 'Met hem erbij zijn we sterker'

01-04-2022 15:13 Laatste update: 15:15

Pascal Jansen kan zaterdagavond in eigen huis tegen Vitesse weer beschikken over Fredrik Midtsjo. De trainer van AZ laat weten dat hij blij is met de terugkeer van zijn Noorse sterkhouder.

"Fredrik is voor ons een heel belangrijke speler", vertelt Jansen in gesprek met Voetbal International. "Met hem erbij zijn we sterker. Daarbij waren we in als geheel in de genoemde wedstrijden onder ons niveau. Niet goed genoeg om iets af te dwingen." De trainer van AZ doelt hiermee op de teleurstellende resultaten die behaald werden tegen FC Twente (0-1) en Willem II (2-2).

Midtsjo zal nog geen hele wedstrijd kunnen spelen voor de Alkmaarders, maar hij zal wel weer minuten gaan maken tegen Vitesse. Zakaria Aboukhlal was voor de interlandbreak met vier doelpunten en één assist heel erg belangrijk in het oefenduel met Go Ahead Eagles (7-1). Hij start wellicht in de basisopstelling komende zaterdag. "Dat zegt me heel veel", aldus Jansen. "Zakaria heeft bij ons vaak een aandeel als invaller. Voor hem en voor het team is het belangrijk dat hij een oefenwedstrijd op deze manier invult. Als een aanvaller het doet zoals we het graag zien, vergroot dat de kans op speeltijd."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!