Nieuws

Nijland: 'Er gaat nooit meer een speler van Groningen naar Twente voor dat bedrag'

Nijland: 'Er gaat nooit meer een speler van Groningen naar Twente voor dat bedrag'

30-03-2022 19:08

Hans Nijland heeft mooie herinneringen overgehouden aan de onderhandelingen met FC Twente voor Dusan Tadic. De Serviër vertrok voor een recordbedrag uit Groningen plus een mooi doorverkooppercentage.

In 2012 maakte Tadic de overstap van FC Groningen naar FC Twente. Nijland kijkt met warme gevoelens terug op de onderhandelingen. "Dat was prachtig", steekt Nijland val wal bij VoetbalTijd. "Over Joop Munsterman is veel gezegd, maar ik heb enkel goede ervaringen met Joop gehad. Het is een man met een ongelooflijke waffel en veel charisma die alles en iedereen inpakt. Ik zal het nooit meer vergeten. Joop belde me op en zei: Hans, we zijn geïnteresseerd in Tadic. Waarop ik zei: ik begrijp dat, maar de hele wereld is geïnteresseerd in Tadic."

Nijland zag een mooie toekomst voor de Serviër in het verschiet en besloot een doorverkoopclausule toe te voegen aan de overname. "Onderweg zei ik tegen Henk (Veldmate, technisch manager Groningen, red.): we noemen meteen een hoog doorverkooppercentage. Gebruikelijk is een doorverkooppercentage van tien procent. Ik riep: Joop, we willen twintig procent. Toen hij zei dat dat akkoord was, dacht ik: potverdorie, hadden we maar dertig procent geroepen."

"We verkochten Tadic aan FC Twente voor het onwaarschijnlijke bedrag van zeven miljoen euro. Dat is idioot veel geld. Er gaat nooit meer een speler van Groningen naar Twente voor dat bedrag. Die twintig procent kwam ons goed van pas nadat Tadic naar Southampton ging voor ruim tien miljoen pond. Twintig procent was voor Bassie, voor ons dus", besluit Nijland.