Nieuws

Bruce haalt zijn gram: 'Ik hoop dat het jullie heet onder de voeten wordt'

Bruce haalt zijn gram: 'Ik hoop dat het jullie heet onder de voeten wordt'

15-10-2021 16:22

Steve Bruce doet voor het eerst sinds de overname van Newcastle United zijn verhaal. De oefenmeester van The Magpies slaat terug naar de media, die het einde van zijn tijdperk bij de club voorspelden. 

De Noord-Engelse club bevestigde eerder op vrijdag dat Bruce tegen Tottenham Hotspur 'gewoon' op de bank zit in zijn duizendste wedstrijd als coach. Bruce lacht op het persmoment in aanloop naar dat duel richting de aanwezige journalisten, die zijn ontslag al noteerden in de Engelse kranten.

"Ik hoop dat het jullie heet onder de voeten wordt, omdat het niet gebeurd is. Ik hoop dat jullie op het matje worden geroepen door jullie bazen. Jullie hebben je werk niet goed gedaan", haalt hij uit, om vervolgens uit te leggen hoe de voetbalwereld in elkaar zit. "Wie degene ook is die jullie informatie gegeven heeft: hij had het niet bij het juiste eind. Ik heb twintig jaar ervaring in het voetbal. Wat ik weet is dat je niets anders dan je best kan doen, tot je iets anders te horen krijgt."

Bruce erkende dat de afgelopen periode niet gemakkelijk voor hem was. De coach kijkt uit naar de 'belachelijk goede sfeer' dit weekend op St. James' Park tijdens zijn duizendste duel in het profvoetbal als hoofdtrainer.