Nieuws

Utrecht stelt 'klankbord' Advocaat én assistent Kruys aan: 'Een echte clubman'

Utrecht stelt 'klankbord' Advocaat én assistent Kruys aan: 'Een echte clubman'

24-03-2022 10:28 Laatste update: 10:46

FC Utrecht heeft de aanstelling van Dick Advocaat officieel gemaakt. De Domstedelingen maken bekend dat de oud-trainer als klankbord gaat fungeren en dat oud-speler Michael Silberbauer de nieuwe assistent wordt van interim-trainer Rick Kruys.

"We zijn blij dat we de staf weer compleet hebben door het toevoegen van twee mannen die de club goed kennen", stelt technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite. "Dick kent de club natuurlijk en heeft ook al eerder met Rick samengewerkt. Het was een nadrukkelijke wens van Rick om Dick toe te voegen aan de staf, zodat hij een extra mogelijkheid om te klankborden heeft. We zijn blij dat Dick paraat staat met zijn jarenlange ervaring."

Advocaat was in het seizoen 2018/2019 werkzaam voor de Utrechters. De oud-bondscoach leidde de club in dat jaar naar Europees voetbal via de play-offs, door Vitesse in de finale te verslaan.

Ook Silberbauer is een oude bekende van FC Utrecht. De middenvelder speelde tussen 2008 en 2011 113 officiële wedstrijden voor de Domstedelingen. "Michael is een echte clubman, een leider met een winnaarsmentaliteit. Hij kan zijn ervaring overbrengen op de groep. Daarnaast heeft hij zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als een expert op het gebied van data, waardoor hij een welkome aanvulling is in de technische staf", aldus Zuidam.

Kruys neemt dus de laatste zeven Eredivisie-speelrondes en de eventuele play-offs de honneurs waar met Advocaat en Silberbauer aan zijn zijde. Momenteel staat Utrecht op de zevende plek.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!