Nieuws

Gravenberch gedegradeerd naar Jong Oranje: 'Ben er gewoon om het team te helpen'

Gravenberch gedegradeerd naar Jong Oranje: 'Ben er gewoon om het team te helpen'

22-03-2022 15:59 Laatste update: 16:01

Ryan Gravenberch heeft zich uitgesproken over de interesse van Bayern München en zijn afwezigheid bij het nationale elftal. Der Rekordmeister heeft een bod van 25 miljoen euro bij de Amsterdammers neergelegd voor de middenvelder die tot 2023 onder contract staat van Ajax. 

Gravenberch wordt door ESPN gevraagd of hij op de hoogte is van de stand van zaken wat betreft Bayern. "Ik heb eerlijk gezegd geen idee, ik laat dat gewoon aan mijn vader en zaakwaarnemer over. Zij gaan daar over en ik moet gewoon voetballen, that's it." De middenvelder staat te kijken van het bod van de Duitse club. "Ja, het zijn wel hoge bedragen. Dan ben je wel trots dat ze zo een hoog bedrag voor je bieden. Ik focus me gewoon op Ajax en natuurlijk op het spel, dat gaat nu goed, dus ik ben er niet echt mee bezig", aldus de middenvelder. 

De Ajacied heeft niet de persconferentie van bondscoach Louis van Gaal gevolgd. Gravenberch zit deze keer bij de selectie van Jong Oranje, in plaats van het Nederlands elftal. "Als je van Oranje komt, dan wil je daar blijven. Natuurlijk zou je daar liever willen zijn", zegt Gravenberch. "Als de bondscoach je dan niet selecteert, moet je je bij Jong Oranje melden. Jong Oranje heeft een belangrijke pot tegen Zwitserland en ik ben er gewoon om het team te helpen. Daar gaan we voor", besluit de Nederlander.