Nieuws

NOS-commentator over Koeman: 'Volgende week handtekeningen en persconferentie'

NOS-commentator over Koeman: 'Volgende week handtekeningen en persconferentie'

21-03-2022 10:54 Laatste update: 12:10

De analisten in de studio van Studio Voetbal van de NPO denken dat Ronald Koeman een uitstekende kandidaat is om weer de bondscoach van het Nederlands elftal te worden. Alleen Rafael van der Vaart plaatst een kritische noot bij een mogelijke terugkeer van de Zaandammer als eindverantwoordelijke bij Oranje.

Onder leiding van Koeman wist Oranje zich te plaatsen voor het EK 2020 en de finale van de Nations League te bereiken. "Hij heeft het goed gedaan in zijn eerste periode als bondscoach", vertelt commentator Arno Vermeulen bij het praatprogramma. "Geld lijkt me niet de reden dat ze niet tot elkaar komen. Ze hebben het al over de invulling van de staf. Kortom: volgende week komt er een persconferentie en worden de handtekeningen gezet", voorspelt hij.

Voor Theo Janssen is de situatie zo klaar als een klontje. "Hij is absoluut de beste kandidaat", vertelt de oud-middenvelder van onder meer Ajax en FC Twente. "Ze (de KNVB, red.) moeten ervoor zorgen dat er dit keer geen clausule in zijn contract komt. Zodat hij niet al na een jaar weg is." In de eerste periode van Koeman bij Oranje vertrok hij in de zomer van 2020 naar FC Barcelona, omdat een speciale optie in zijn contract dat toeliep.

Van der Vaart plaatst een kritische noot. "Ik moet wel eerlijk zeggen, FC Barcelona gaat wel heel goed spelen sinds hij weg is", vertelt de voormalig aanvoerder van Nederland. "Het is in één keer wel heel goed. Ze winnen met 0-4 bij Real Madrid. Hij had geen heel slecht elftal. Het Messi-verhaal bleef hangen: dat was een beetje zijn probleem daar", besluit hij.