Reactie

Teze over mogelijk Oranje-debuut: 'Ik wil me van mijn beste kant laten zien'

Teze over mogelijk Oranje-debuut: 'Ik wil me van mijn beste kant laten zien'

20-03-2022 19:54

Jordan Teze kreeg vrijdag het heugelijke nieuws te horen dat hij deel uitmaakt van de selectie van het Nederlands Elftal. De centrumverdediger van PSV, die zijn interlanddebuut kan maken, kijkt er naar uit om zich maandag bij de selectie van bondscoach Louis van Gaal te melden.

Op het moment dat de selectie bekend werd gemaakt was Teze met PSV onderweg naar Nederland vanuit Denemarken, waar overtuigend werd gewonnen van FC Kopenhagen in de Conference League (0-4). "Dat was heel gek eigenlijk", aldus de verdediger in gesprek met ESPN, na de 5-0 zege op Fortuna Sittard. "Sommige mensen hadden al internet en begonnen opeens te klappen en mijn naam te noemen. Toen wist ik al: dat zal het vast wel zijn. Ik wilde het al langer en nu is het moment."

De verdediger belde als eerst zijn moeder op om het goede nieuws te vertellen. "Die was helemaal blij: dat deed ook wat met mij natuurlijk, mijn hart ging sneller kloppen", vertelt de verdediger, die al meerdere teamgenoten en oude bekenden geselecteerd zag worden. "Cody vorig jaar ook al, Denzel en dergelijke, Donyell", doelt hij op Cody Gakpo, Denzel Dumfries en Donyell Malen. "Natuurlijk wordt bij mij dan de honger groter en groter. En nu is het moment dan aangebroken. Ik wil me daar van mijn beste kant laten zien."