Nieuws

De Leeuw snapt Higler wel nadat hij 'honderd procent' strafschop niet direct gaf

De Leeuw snapt Higler wel nadat hij 'honderd procent' strafschop niet direct gaf

20-03-2022 15:15

Michael de Leeuw werd bekroond tot Man van de Wedstrijd door zijn sterke optreden tijdens de zege van FC Groningen op bezoek bij FC Utrecht. Na afloop van het duel komt bij ESPN de veelbesproken strafschop voor de uitploeg ter sprake, nadat scheidsrechter Dennis Higler eerst nog gefloten had voor een schwalbe van De Leeuw.

Op ongelukkige wijze verspeelde FC Utrecht-doelman Fabian de Keijzer de bal. De Leeuw ging ietwat makkelijk naar de grond. "Je weet dat het contact komt", vertelt hij bij ESPN. "Ik snap de scheids ook wel. Maar hij raakt me vol, ik snap misschien zijn interpretatie wel, maar ik wist gelijk: dit is honderd procent een strafschop."

Volgens De Leeuw bestaat er geen enkele twijfel over de beslissing om alsnog een strafschop toe te kennen na interventie van Kevin Blom die als VAR fungeerde. "Ik vind het geen schwalbe, hij raakt me namelijk gewoon. Klaar. Moet je eens nagaan... Die keeper moet eigenlijk gewoon inhouden. Hij weet van: shit, bal iets te ver voor me uitgespeeld. Zwaar terecht", vervolgt hij.

Na het bewuste moment had De Leeuw contact met Higler. "Ik had het er nog met hem over: ik snap jou zei ik tegen hem. Wat kan ik verder doen? Moet ik erover heen springen? Ik weet dat hij me gaat raken", aldus de 35-jarige spits.