Osimhen behoedt Napoli voor puntenverlies: titeldromen blijven levend

19-03-2022 17:21

SSC Napoli heeft zaterdagmiddag een achterstand tegen Udinese omgebogen in een 2-1 zege. Victor Osimhen nam beide Napolitaanse treffers voor zijn rekening en zorgt er daarmee voor dat zijn ploeg nog altijd meedoet om de landstitel.

Met Marvin Zegelaar in de basis zocht Udinese brutaal de aanval in Napels. Na ruim twintig minuten kregen de bezoekers loon na werken: Gérard Deulofeu, onder meer bekend van FC Barcelona en Everton, brak de ban en zette Udinese op voorsprong.

Deze wake up-call leek Napoli nodig te hebben, want na de openingstreffer nam de thuisploeg het initiatief. Op de ranglijst staan I Partenopei drie punten achter op koploper AC Milan, waardoor puntenverlies een einde aan de titelaspiraties kon maken. Na rust stond Osimhen op en nam hij zijn ploeg bij de hand.

De Nigeriaan keerde het tij binnen tien minuten volledig. Hoewel Udinese in de slotfase nog aanspraak maakte op de gelijkmaker, bleken de doelpunten van Osimhen voldoende om de punten in Napoli te houden.