Nieuws

PSV-icoon aan de slag bij Genk: 'Een fantastische zaak'

PSV-icoon aan de slag bij Genk: 'Een fantastische zaak'

14-03-2022 12:35

KRC Genk maakte onlangs bekend dat Luc Nilis daar aan de slag gaat als spitsentrainer. Jan Boskamp is maar wat blij dat het PSV-icoon is opgepikt door de club uit Genk. 

Boskamp uit zijn genoegen in gesprek met Het Belang van Limburg. "Een fantastische zaak. Klasse, eindelijk is er een club die het doet. Je kunt geen betere spitsentrainer hebben in je jeugdopleiding", vertelt de oud-trainer. "Luc kan ze leren hoe ze moeten afwerken, hun werk in de kleine ruimte verbeteren en laten zien hoe ze moeten weglopen. Blind kan hij dat vertellen."

Nilis beoefende dezelfde functie bij PSV tussen 2015 en 2018. De voormalig topspits liep de afgelopen tijd stage bij RSC Anderlecht en kreeg een klein contract aangeboden, wat hij vervolgens afwees. Genk aarzelde niet en sloeg toe, tot groot genoegen van Boskamp. "Heel goed gedaan van Racing Genk. Anderlecht kan er een puntje aan zuigen. Dat je zo’n icoon hebt laten lopen, dat begrijp ik nog steeds niet."

De tweebenige top-spits was tussen 1994 en 2000 speler bij de Eindhovenaren totdat hij de overstap naar Aston Villa maakte. Nilis scoorde ruim honderd keer in de Eredivisie.