Verrassing in Keuken Kampioen Divisie: Koploper Volendam gaat hard af

11-03-2022 22:31 Laatste update: 23:55

FC Volendam is vrijdagavond keihard met de neus op de feiten gedrukt. De Oranjehemden kregen vijf doelpunten tegen in het thuisduel met de nummer drie van de ranglijst, Excelsior.

Al na twee minuten opende Kenzo Goudmijn namens de Kralingers de score. Reuven Niemeijer tekende voor de 0-2 na precies een kwartier. Niet veel later maakte buitenspeler Thijs Dallinga de 0-3. Marouan Azarkan maakte er zelfs 0-4 van binnen het half uur. Volendam deed iets terug via een benutte strafschop van Robert Mühren.

Volendam-trainer Wim Jonk moet boos zijn geweest in de pauze. Wellicht heeft zijn speech geholopen, want De Wijdbroeken kwam sterk uit de startblokken na rust. Boy Deul tekende voor de 2-4. Beul en Robert Mühren kregen vervolgens grote mogelijkheden op de aansluitingstreffer, maar die viel niet. Michael Chacón schoot de bezoekers in de extra tijd naar 2-5.

Volendam heeft door de nederlaag nog slechts twee punten voorsprong op runner-up FC Emmen. De Drentenaars wonnen hun wedstrijd met 2-0 van Jong FC Utrecht.