Nieuws

AZ mist waterdrager in Noorwegen: 'Power en ervaring van onschatbare waarde'

AZ mist waterdrager in Noorwegen: 'Power en ervaring van onschatbare waarde'

10-03-2022 14:07 Laatste update: 14:18

AZ moet het donderdagavond zonder Fredrik Midtsjö stellen in het Conference League-duel met Bodø/Glimt. De Noorse middenvelder heeft nog te veel last van een blessure en moet de wedstrijd laten schieten.

Trainer Pascal Jansen baalt van de afwezigheid van de Noor, maar houdt goede hoop. "Zijn power en ervaring zijn van onschatbare waarde voor ons team. Hij gaat zich richten op de volgende wedstrijd (in de Eredivisie, red.) dus staat er tegen Glimt een ander op. Die zal ook alles eraan doen om een goede prestatie te leveren", zegt Jansen op de persconferentie in aanloop naar het duel in Noorwegen, geciteerd op de clubwebsite

Jansen is onder de indruk van de locatie én ploeg in Noorwegen. "Bijzonder. Mooi afgelegen, mooie omgeving. Ik ken het wel van documentaires, leuk om het nu in levende lijve mee te maken. We moeten ze in ieder geval niet onderschatten. Onlangs hebben zij ook nog Celtic uitgeschakeld, dus dat betekent dat je niet met een ploeg te maken krijgt die zomaar iets aan het doen is. Ze zijn een serieuze ploeg." AZ trapt om 18.45 uur af in het Aspmyra stadion in Bodø.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!