Nieuws

'Dat Promes op de avond van het incident is getapt, vind ik het opvallendste'

'Dat Promes op de avond van het incident is getapt, vind ik het opvallendste'

08-03-2022 23:51 Laatste update: 09-03-2022 00:01

Bram Moszkowicz denkt dat Quincy Promes voor een andere zaak werd afgeluisterd door de politie. Dinsdag werd bekend dat de politie telefoongesprekken heeft afgetapt waarin Promes de steekpartij, waarvan hij wordt verdacht, heeft opgebiecht aan zijn familie. 

Promes wordt er van verdacht zijn neef in de knie te hebben gestoken met een mes. Moszkowicz was op dinsdag te gast bij Shownieuws en vond het nieuws van de politie opvallend. "Dat vind ik eigenlijk nog het opvallendste. Niet zozeer die bekentenis, maar het feit dat hij is getapt op de avond van het incident. Dat kan nooit voor deze zaak is geweest, dat is te snel. Dat betekent dat hij al onder de tap lag. Hij werd al afgeluisterd", sprak de voormalig strafrechtadvocaat.

"En ik moet ervan uitgaan dat er dus al een andere zaak tegen Promes liep. Anders kon hij niet getapt worden, dat kan alleen als er een redelijke verdenking van schuld bij iemand is. Het was zijn eigen telefoon, dus hij kan niet over de lijn bij iemand anders zijn gekomen", vervolgt Moszkowicz. 

Waarom de politie zo lang heeft gewacht met de bekendmaking van de gesprekken, is Moszkowicz onbekend. "Dat kan uit tactische overwegingen van politie of Openbaar Ministerie. Het zou kunnen dat ze hem eerst laten ontkennen en daarna onthullen dat de bekentenis er al is. Maar wat ook kan, gek genoeg, is dat de politieorganisaties soms langs elkaar heen werkten", besluit de talkshowgast.

In december van 2020 werd Promes gearresteerd op verdenking van een steekincident. Enkele dagen later werd hij vrijgelaten en mocht hij zijn proces in vrijheid afwachten. De aanvaller vertrok naar Spartak Moskou in Rusland en speelt daar nog steeds.