Nieuws

'Ajax zet streep door komst Ruiter en wil meer internationale ervaring'

'Ajax zet streep door komst Ruiter en wil meer internationale ervaring'

07-03-2022 09:09 Laatste update: 10:47

Ajax zal niet gebruik gaan maken van de diensten van Robbin Ruiter. De 34-jarige sluitpost was op proef in Amsterdam, maar zal niet deel uitmaken van de selectie, weet Voetbal International te melden. Ajax wil op zoek naar een doelman met 'meer internationale ervaring'. 

Ruiter is wedstrijdfit, maar zal nu een andere club moeten vinden. Volgens De Telegraaf was ook Przemysław Tytoń (35) in beeld. VI schrijft dat er 'snel duidelijkheid wordt verwacht' over de plannen van Ajax. Remko Pasveer en Jay Gorter staan de komende tijd geblesseerd buiten de lijnen. Momenteel is Andre Onana eerste keus onder de lat. Mocht hem iets overkomen, dan beschikt trainer Erik ten Hag alleen nog over jongelingen Calvin Raatsie (20) en Charlie Setford (17) voor de keeperspositie.

Ruiter scheidde in januari de wegen met Willem II, waar de doelman geen solide indruk wist te maken. Timon Wellenreuther kwam over van Anderlecht en werd door de Tilburgers gehuurd. Na de overstap van Wellenreuther meldde Ruiter zich 'geblesseerd' af en werd zijn contract uiteindelijk ontbonden. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!