Nieuws

Jansen moet mogelijk gaan puzzelen bij AZ: 'Het was een behoorlijke tik'

Jansen moet mogelijk gaan puzzelen bij AZ: 'Het was een behoorlijke tik'

04-03-2022 13:57

AZ-trainer Pascal Jansen moet mogelijk gaan puzzelen voor het duel met NEC in de Eredivisie komende zondag. Na het verlies in de KNVB Beker tegen Ajax (0-2) ligt de focus weer op de toekomst.

Voor het eerst in vier maanden leed AZ een nederlaag. De uitschakeling in de beker komt hard aan, maar de coach geeft tegenover het clubkanaal van AZ aan dat zijn ploeg niet in de war moet raken. "Je krijgt toch niet zoveel tijd. We moeten zondag alweer tegen NEC. Bij een teleurstelling of succes moet je 24 uur kunnen treuren of genieten en dan moet je weer door."

AZ moet mogelijk meerdere spelers missen tegen de Nijmegenaren. Donderdagavond tegen Ajax kon middenvelder Fredrik Midtsjø al niet meespelen. "Vandaag gaat het hopelijk wat beter met hem. Hij gaat zo trainen en dan kijken we verder", aldus Jansen. Ook verdediger Sam Beukema moet mogelijk het duel in De Goffert aan zich voorbij laten gaan. "Sam botste tegen Tijjani (Reijnders, red.) aan. Zijn neus heeft een behoorlijke tik opgelopen. Het is even afwachten."

Een speler die sowieso niet kan meedoen in Nijmegen is aanvoerder Owen Wijndal. Hij is geschorst. "We hebben meerdere mogelijkheden. We gaan ons voorbereiden en dan ga ik daarin keuzes maken", meldt de opvolger van Arne Slot.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!