Reactie

AZ ziet dat Ajax minder draait: 'Maar we dachten dat ze onmenselijk waren'

AZ ziet dat Ajax minder draait: 'Maar we dachten dat ze onmenselijk waren'

02-03-2022 16:10

Ajax heeft de laatste twee duels niet gewonnen, maar volgens Pascal Jansen heeft dat weinig invloed op de bekerkraker van donderdagavond. De AZ-trainer houdt rekening met alle situaties in de halve finale van de KNVB Beker.

Ajax verloor zondag in de Eredivisie van Go Ahead Eagles met 2-1. De woensdag daarvoor speelden de Amsterdammers gelijk tegen Benfica in de Champions League (2-2). Jansen verwacht niet dat Ajax aangeslagen of juist extra gebrand voor de dag komt. "We houden rekening met beide scenario’s. Het klopt dat Ajax zich tegen Benfica en Go Ahead niet zo goed heeft gepresenteerd. Het blijken dus toch mensen te zijn", zegt de opvolger van Arne Slot.

De AZ-coach kijkt niet naar de resultaten. "Vier maanden geleden dachten we nog dat ze onmenselijk waren toen ze iedereen van het kastje naar de muur stuurden. We moeten niet vergeten dat Ajax in beide wedstrijden het momentum had kunnen pakken. Ze hebben gewoon heel veel kwaliteit en het zijn winnaars."

Eerder dit seizoen wonnen de Alkmaarders met 1-2 in de Johan Cruijff Arena. Het viel in dat duel op dat de Amsterdamse rechterflank niet in zijn spel kwam. Ook toen was Noussair Mazraoui, net als komende donderdag, geblesseerd. Destijds speelde Devyne Rensch, maar na zijn vroege wissel tegen Go Ahead Eagles moet blijken of hij weer wordt opgesteld.