Nieuws

Ex-PSV'er Room geniet met volle teugen in de USA: 'Geweldig avontuur'

Ex-PSV'er Room geniet met volle teugen in de USA: 'Geweldig avontuur'

25-02-2022 07:25 Laatste update: 08:19

Nederlander Eloy Room geniet aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Hij staat onder contract bij Columbus Crew. De Amerikaanse voetbalcompetitie begint zaterdag.

"Het leven bevalt me goed hier en ik heb al twee prijzen gepakt. Daarvoor doe je het als sporter", zegt hij tegen De Telegraaf. Toch is de band met Nederland nog steeds intens." Als je hier een heel seizoen zit, dan mis je de familie en vrienden natuurlijk wel. Het is altijd fijn om in de vakantie even terug te gaan naar Nijmegen. Om iedereen weer te zien en echt Nederlandse dingen te doen. Met vrienden afspreken, lekker uit eten gaan."

Room geniet van de de natuur en de cultuur. "Ik leef met mijn gezinnetje heel fijn aan de rand van Columbus, wat een heel plezierige stad is. We hebben een dochtertje van bijna twee, Lala. Hier voetballen is een geweldig avontuur. Je ziet veel van Amerika en Canada en komt op heel bijzondere plekken. Voor elke uitwedstrijd stap je het vliegtuig in, alleen de wedstrijd tegen FC Cincinnati doen we met de bus", aldus de voormalig PSV- en Vitesse-doelman.