Breaking news

Ajax: 'Het klopt dat er een anonieme klacht is binnengekomen'

Ajax: 'Het klopt dat er een anonieme klacht is binnengekomen'

21-02-2022 21:52 Laatste update: 22-02-2022 00:07

Ajax bevestigt dat er op 1 oktober een anonieme klacht is binnengekomen over grensoverschrijdend gedrag van een medewerker. Dat meldt de club maandag in een statement, na een publicatie van NRC over Winston Bogarde.

'Het klopt dat op 1 oktober 2020 bij Ajax een anonieme klacht is binnengekomen over grensoverschrijdend gedrag van een Ajax-medewerker. Daarop heeft Ajax direct actie ondernomen', zo laat de club maandagavond weten. NRC schreef dat de voormalig verdediger zich tussen augustus 2019 en september 2020 'weinig respectvol en na verloop van tijd op verbaal agressieve wijze' gedroeg in het contact met een vrouw, die overigens niet bij Ajax werkzaam was.

Volgens de Amsterdammers is er door twee externe instanties onafhankelijk onderzoek gedaan naar de melding. 'De eerste instantie, het Instituut Sportrechtspraak (ISR), heeft de zaak geseponeerd. Daarbij heeft het ISR bepaald dat de relatie tussen de melder en de werknemer van Ajax is ontstaan buiten de sport en moet worden aangemerkt als een privéaangelegenheid.'

'De andere instantie is een onderzoeksbureau dat Ajax na de uitspraak van het ISR gevraagd heeft de klacht onafhankelijk te onderzoeken. Dit na overleg met en instemming van zowel de melder als de medewerker', gaat het statement verder. 'Het onderzoek en het rapport van deze tweede instantie resulteerden niet in een gegrondverklaring van de klacht. Op basis van het rapport heeft Ajax (mei 2021) geconcludeerd dat deze zaak dient te worden aangemerkt als een privékwestie en ook vastgesteld dat er geen verdere acties noodzakelijk waren vanuit het werkgeverschap van Ajax.'

'Ajax is van mening dat vanaf de eerste melding is gezorgd voor een zorgvuldige opvolging', besluit de Eredivisie-koploper.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!