Breaking news

'Bogarde is ook schuldig aan grensoverschrijdend gedrag'

'Bogarde is ook schuldig aan grensoverschrijdend gedrag'

21-02-2022 21:12 Laatste update: 22-02-2022 01:03
1

Niet alleen Marc Overmars, maar ook Winston Bogarde zou zich schuldig hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag bij Ajax. Dat meldt het NRC maandag.

Ajax hield Bogarde aan als assistent nadat hij de Amsterdamse club 'in een kwetsbare positie' bracht door berichten aan een vrouw. Dat blijkt uit extern onderzoek in opdracht van Ajax.

In het najaar van 2020 heeft de club een klacht over Bogarde laten onderzoeken door een extern bureau. Het onderzoek dat Ajax vervolgens liet opstarten nam een half jaar in beslag. Dit kwam door de grote hoeveelheid informatie die bekeken moest worden: honderden WhatsApp-berichten en daarnaast film- en beeldmateriaal. Het bureau concludeerde dat Bogarde 'actief heeft bijgedragen aan een voor klaagster destructief uitgepakt interactiepatroon.'

Uit het onderzoek bleek bovendien dat Bogarde zich 'gaandeweg in het contact' met de vrouw 'weinig respectvol en na verloop van tijd op verbaal agressieve wijze' heeft gedragen. Een klinisch psycholoog constateerde later een posttraumatische stresstoornis bij de vrouw.

Van deze zaak was de directie en de raad van commissarissen volgens de krant op de hoogte. Voor Ajax was het niet duidelijk of het gedrag van Bogarde 'werkgerelateerd' was. Daarom is besloten door de club het als een privézaak te identificeren.

Ook de KNVB, sportkoepel NOC*NSF en het instituut sportrechtspraak zouden op de hoogte zijn geweest van de zaak.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!