Nieuws

Ajax sluit hectische week af met overtuigende zege op FC Twente

Ajax sluit hectische week af met overtuigende zege op FC Twente

13-02-2022 19:41

Ajax heeft een roerige week afgesloten met een klinkende overwinning op FC Twente. De Amsterdammers wonnen met 5-0 en lieten net als afgelopen woensdag tegen Vitesse zien dat de affaire rond Marc Overmars geen invloed heeft op het spel.  

De ploeg van Erik ten Hag ontving een tegenstander in vorm. FC Twente reisde als nummer vier van de Eredivisie vol vertrouwen af naar de hoofdstad. De club uit Enschede kreeg dan ook de eerste grote kans van de wedstrijd. Ricky van Wolfswinkel wist echter niet te scoren, waarna Ajax de overhand nam. Na een half uur spelen sloeg Mister 1-0 toe. Davy Klaassen profiteerde van een zeldzaam slippertje van Lars Unnerstall.

Kort na rust was het weer raak voor de Amsterdammers. Sébastien Haller zorgde voor de 2-0, waardoor de wedstrijd gespeeld was. Na een uur spelen leek Dusan Tadic vanaf elf meter voor 3-0 te zorgen, maar de aanvoerder miste net als tegen Heracles Almelo de strafschop. Een eigen goal van Robin Pröpper zorgde alsnog voor de 3-0 en Haller bepaalde met twee goals de eindstand op 5-0.

Ajax vergroot met deze zege het gat met PSV weer naar vijf punten. Komende zaterdag gaan de Amsterdammers op bezoek bij Willem II. De Tilburgers verloren eerder vandaag met 1-0 van Sparta en hebben de punten hard nodig. Er wordt om 16.45 uur afgetrapt in het Koning Willem II Stadion.