Nieuws

AZ-talent wacht nog steeds op doorbraak: 'Dat is af en toe best lastig'

AZ-talent wacht nog steeds op doorbraak: 'Dat is af en toe best lastig'

11-02-2022 13:24

Mohamed Taabouni staat voor een belangrijke beslissing. De talentvolle middenvelder is nog altijd niet doorgebroken in het eerste elftal van AZ en beschikt over een aflopend contract.

Taabouni maakte eind 2019 al zijn debuut bij AZ, maar echt doorbreken deed de negentienjarige middenvelder tod dusverre niet. Taabouni is basisspeler bij Jong AZ en speelt dus zijn wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. "Dat is af en toe best lastig", zegt hij tegen Voetbal International. "Ik train de hele week keihard met AZ 1 en heb het gevoel dat ik aardig meekan. Dan wil je natuurlijk ook in de wedstrijden meedoen."

"Ik ben goed bevriend met jongens als Calvin Stengs, Myron Boadu, Owen Wijndal en Zakaria Aboukhlal", vervolgt Taabouni. "Zij spelen natuurlijk wel alles op het hoogste niveau, ik voel dat ik daar ook klaar voor ben, maar ik moet geduld hebben. Mentaal is dat best zwaar, maar ik kan die knop steeds beter omzetten. Ik ben volwassener geworden en heb vooral fysiek stappen gezet."

De Alkmaarders willen het contract van de middenvelder graag verlengen, maar de huidige contractsituatie is ook zeer interessant voor buitenlandse clubs. De komende tijd zal duidelijk worden waar de toekomst van Taabouni ligt.