Nieuws

Gokschandaal in Frankrijk: dertig spelers geschorst na onreglementaire praktijken

Gokschandaal in Frankrijk: dertig spelers geschorst na onreglementaire praktijken

10-02-2022 10:07

Dertig spelers uit zowel de Ligue 1 als de Ligue 2 zijn geschorst naar aanleiding van het gokken op wedstrijden. De Franse competitie-organisator, Ligue de Footbal Professionnel (LFP), heeft ingegrepen nadat onderzoeken naar gokinzetten in het seizoen 2019/20 waren afgerond.

De LFP kwam woensdag met een statement waarin werd gesteld dat de tuchtcommissie spelers vervolgt die 'de Sportcode niet hebben gerespecteerd' in het seizoen 2019/20. De strafmaat lijkt voor veel betrokkenen mee te vallen. De schorsingen variëren tussen de twee en drie duels. Sommige spelers krijgen daarnaast een geldboete aan hun broek.

'De Commissie herinnert eraan dat professionele voetbalspelers een algemeen verbod hebben op wedden op alle voetbalcompetities, zowel nationale als buitenlandse', aldus de LFP in het persbericht. Stade Rennes-topscorer Gaëtan Laborde (foto boven) is geschorst voor drie wedstrijden. Ten tijde van de niet-legitieme gokinzetten verdedigde de Fransman de clubkleuren van Montpellier. Ook Angers-aanvaller Stéphane Bahoken en Jean-Charles Castelletto van Nantes zijn tot dezelfde straf veroordeeld.