Breaking news

Geen problemen voor Feyenoord: AZ aan de kant geschoven met 1-0

Geen problemen voor Feyenoord: AZ aan de kant geschoven met 1-0

12-11-2023 18:45
2

Feyenoord heeft de topper van het Eredivisie-weekend met 1-0 winnend afgesloten. Een afstandsschot van Quinten Timber was genoeg om AZ te verslaan. Daarmee klimmen de Rotterdammers over AZ en FC Twente heen en staat de ploeg van Arne Slot nu tweede.

Beide ploegen hadden moeite met grote kansen creeëren. Echter moest Mathew Ryan meteen ingrijpen. Met een fantastische redding voorkwam hij in de beginfase dat Feyenoord op voorsprong kwam. Het schot van buiten het strafschopgebied kon net naar de buitenkant getikt worden door de Australische keeper. Niet veel later kwam daar toch de voorsprong voor Feyenoord. Het was wederom een afstandsschot van Timber en ditmaal had Ryan geen antwoord. 

Alireza Jahanbakhsh speelde na een dribbel de bal naar de vogelvrije middenvelder en zonder na te denken nam hij het AZ-doel weer onder vuur. Al wegglijdend ging de bal toch op doel en hij verschalkte de doelman voor de 1-0. Daarna zouden beide teams in een soort status quo komen. De thuisspelende ploeg kon de AZ-muur niet meer slachten en AZ speelde helemaal niets klaar op aanvallend gebied.

In de tweede helft greep Pascal Jansen wel in. Hij wisselde beide vleugelspelers en bracht Myron van Brederode Ernest Poku erin. Ook zij konden niet voor een slotoffensief zorgen. Feyenoord was zelf nog het dichtste bij een overwinning. Wederom schoot Timber alleen stond de lat hem dit keer in de weg. Na het gelijke spel tegen Excelsior was er wederom puntverlies in Rotterdam voor AZ. Aan de andere kant blijft Feyenoord in het spoor van PSV. De nummer twee van de Eredivisie heeft zeven punten achterstand.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!

  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
zondag 12 november 2023
Stadion
Stadion Feijenoord
Aftrap
16:45
Scheidsrechter
Makkelie