Ten Hag roept op tot discussie met scheidsrechtersbond over VAR

10-11-2023 20:18 Laatste update: 20:43

Erik ten Hag is van mening dat er een discussie moet worden gestart met de Engelse scheidsrechtersbond PGMOL over het gebruik van de VAR. De oefenmeester ging in gesprek met het clubkanaal van Manchester United over zijn perspectief op het gebruik van de videoscheidsrechter.

Ten Hag deelt de mening van de clubinterviewer over dat er moet gekeken naar de discutabele beslissingen van de VAR. "Ja, maar ik denk dat we als managers collectief met de PGMOL moeten praten om het voetbal en de saamhorigheid te verbeteren en oplossingen en saamhorigheid te vinden", meent de oud-trainer van Ajax, die duidelijk is over wat voor soort discussie. "Er moet niet in het openbaar over worden gediscussieerd."

Recent liet Ten Hag zich nog furieus uit over de arbitrage tijdens de uitwedstrijd in de Champions League tegen FC Kopenhagen, waar Manchester United na een rode kaart vlak voor rust met tien man verder. Zo verspeelde de Engelse bezoekers een 0-2 voorsprong na een half uur in de blessuretijd van de eerste helft. Uiteindelijk ging Kopenhagen er zelfs met een 4-3 zege vandoor.

Zaterdagmiddag wacht er voor de mannen van Ten Hag een thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Luton Town.