FA onderzoekt opmerkelijke actie Chelsea-aanvaller Raheem Sterling

Engelse FA kijkt naar opmerkelijke actie Chelsea-aanvaller: Mogelijke schorsing

10 november 2023 om 09:25
Laatste update: 10 november 2023 om 09:58

Raheem Sterling wordt onderzocht door de Engelse voetbalbond. De aanvaller zou na de overwinning tegen Tottenham Hotspur een object het publiek ingegooid hebben. Aan de hand van de beelden van Chelsea's TikTok-account zou het incident te zien zijn.

De gebeurtenis vond plaats nadat Cole Palmer The Blues op 1-1 had gezoten in het Tottenham Hotspur Stadium. Palmer, die van de strafschopstip raak schoot, plaatste zijn vinger voor zijn mond om het publiek te laten zwijgen en kreeg daarbij iets vanuit het publiek op zijn been gegooid. Sterling die meedeed in het juichen pakte het object op en gooide het terug.

Alles is gedocumenteerd verschenen op het eigen TikTok-account van Chelsea. Aan de hand van die beelden werd de FA erop gewezen. Zij gaan nu verder onderzoek doen. Er is nog niet bekend of er een straf gaat komen, maar een van de mogelijkheden is een schorsing. 

Richarlison werd in 2022 al gestraft voor een soortgelijk incident. Zijn eerste wedstrijd voor Spurs moest hij vanaf de tribune toekijken, omdat hij als speler van Everton met een rookbom had gegooid. Ook kreeg hij 25 duizend pond boete.